Věrnostní zaměstnanců v konkrětiní společností.

Abstract
V době globalizace a liberalizace se stále více prosazuje role zaměstnanců jako konkurenční výhody pro malé i velké organizace, ve kterých působí. Organizace může být schopnými zaměstnanci poháněna k větším úspěchům, když si udržuje cenné pracovníky a buduje loajalitu zaměstnanců. Tento výzkum je zaměřen na představení strategií a nástrojů, které napomáhají minimalizovat neloajalitu a fluktuaci zaměstnanců v DEX Innovation Centre. Při výzkumu byl využit nástroj Computer Assisted Web Interview (CAWI), který umožňuje vytvoření výzkumného dotazníku přístupného elektronickou cestou respondentům. Použity byly také nástroje Google formulář a Survey Monkey. Bylo provedeno dvojí šetření, a to průzkum zaměstnanecké angažovanosti a výstupní dotazování. Smyslem těchto šetření bylo přispět k udržení pracovníků v podniku, zlepšit pracovní prostředí, zvýšit spokojenost zaměstnanců a poskytnout srovnávací kritérium pro zajištění budoucího rozvoje podniku.
In the era of globalization and liberalisation, employees are continuously proving to be competitive advantage for any organization they associate with being large or small. Therefore, an organization managed with competent employees can propel any business to greater heights by retaining valuable staff and developing employee loyalty. This research is aimed at proposing strategies and tools to aid in the minimization of employee disloyalty and turnover at DEX Innovation Centre. The research employed the use of the Computer Assisted Web Interview (CAWI), a research tool that involves the creation of a research questionnaire which is to be administered electronically to the respondents. The tool Google forms and Survey Monkey were also applied. Two surveys were created, an employee engagement survey and an exit questionnaire. The purpose of these questionnaires was to improve employee retention, workplace environment, increase employee satisfaction and provide a benchmark to ensure continued improvement in the company.
Description
Subject(s)
loajalita zaměstnanců, motivace, stabilizace pracovníků, angažovanost, fluktuace, employee loyalty, motivation, retention, engagement, turnover
Citation
ISSN
ISBN