Intervence do prostředí pomocí pohybujícího se autonomního zařízení

Abstract
Projekt si dává za cíl účelně zasahovat do okolního prostředí (galerie,veřejný prostor univerzity) pomoci moderního zařízení ovládané vlastnímvepsaným programem, a sledovat tak komunikaci mezi robotem anávštěvníky či publikum. Další stěžejní bod této práce je snaha robota onavázáni komunikace pomoci laserového paprsku a solárních panelů,které budou instalovány v tomto prostředí. Sledování chování robota jezároveň i bádání v jeho možnostech a možných presahů, které majídefinovat pojem umění.
The project aims to purposely intervent to surrounding enviroment (gallery,public space of university) with a modern device controlled by itsown inscribed programme code and to observe a sort of a communicationbetween the robot and visitors. Another important point of this masterthesis is a robot's attempt of establishing communication with its laserbeam and solar cells which are tend to be installed around the enviroment.To observe the behaviour of this robot is also kind of an explorationof its possibilities and potential overlaps that are meant to define the conceptof art.
Description
Subject(s)
intervence, autonomní, program, komunikace, demonstrace, robot, laser, senzory, solární panely, instalace, umění, intervetion, autonomous, programme, communication, demonstration, robot, laser, sensors, solar cells, instalation, art
Citation
ISSN
ISBN