Variantní řešení druhého pilíře českého důchodového systému

Abstract
Bakalářská práce se zabývá posouzením výhodnosti navrhovaných variantních řešení pro Českou republiku z hlediska výše vyplacených finančních prostředků pro osoby s různými příjmovými skupinami. V práci je stručně popsán důchodový systém České republiky a poté vysvětlen II. pilíř v České republice i v zahraničí. Stěžejní oblastí samotné práce je charakterizování variantních řešení a následný výpočet výše měsíčních vyplacených finančních prostředků. Výpočty jsou provedeny na základě predikce pomocí regresního lineárního modelu. Jednou z posuzovaných alternativ je systém NDC a druhou variantou jsou povinné odvody na vkladové účty s ročním složeným úročením. Cílem práce je na základě zjištěných výsledků zvolení nejvhodnější varianty.
The bachelor thesis deals with the assessment of the advantageousness of the proposed variant solutions for the Czech Republic in terms of the amount of disbursed funds for persons with different income groups. The thesis briefly describes the pension system of the Czech Republic and then explains II. pillar in the Czech Republic and abroad. The main area of the thesis itself is the characterization of alternative solutions and the subsequent calculation of monthly paid funds. Calculations are made based on the prediction using regression linear model. One of the assessed alternatives is the NDC system and the second option is mandatory contributions to deposit accounts with annual compound interest. The aim of the thesis is to choose the most suitable option based on the results obtained.
Description
Subject(s)
Důchodový systém, starobní důchod, II. pilíř, NDC systém, vkladové účty, Pension system, old-age pension, II. pillar, NDC system, deposit accounts
Citation
ISSN
ISBN