Faktory konkurenceschopnosti vybraného podniku

Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá Faktory konkurenceschopnosti vybraného podniku. Cílem této práce je vyhodnotit postavení firmy v konkurenčním prostředí a navrhnout opatření ke zvýšení její konkurenceschopnosti. Vybraným podnikem je společnost, ve které je autorka zaměstnána. V teoretické části této práce je popsána konkurence a pojmy s ní související, dále pak obecné strategie podniku a analýza okolí sestávající z analýzy mikro a makrookolí a analýzy vnitřních zdrojů a schopností podniku. V praktické části jsou pak teoretické poznatky využity při analýze okolí a vnitřních zdrojů podniku na základě Porterova modelu pěti konkurečních sil a SWOT analýzy. Výsledky zjištěné touto analýzou vedou k vytvoření doporučení podniku pro jeho budoucí směr a rozvoj.
This bachleor thesis deals with Factors of competetiveness of chosen company. The aim of this thesis is to evaluate the position of the company in a compettitive environment and to propose measures to increase its competitiveness. Chosen company is a corporation for which author is working for. Theoretical part describes competition and terms which are associated with it, then general business strategies and environmental analysis which contains micro and macro environment and analysis of internal resources and business capabilities. In the exploratory part, the theoretical knowledge is used in the analysis of internal resources and business capabilities based on Porter's five forces analysis and SWOT analysis. The results identified by this analysis leads to the creation of business recommendations for its future direction and development.
Description
Subject(s)
konkurence, konkurenceschopnost, konkurenční výhoda, konkurenční strategie, strategická analýza, competition, competitiveness, competitive advantage, competitive strategy, strategical analysis
Citation
ISSN
ISBN