Taneční centrum v Oslu

Abstract
Tato práce se zabývá návrhem tanečního centra v norském Oslu. Jedná se o moderní, rychle se rozvíjející město ve kterém se pojí tradiční skandinávská a moderní architektura. Místo tanečního centra bylo určeno zadáním soutěže na výběžek do oselského fjordu s názvem Vippetangen nalézajícím se nedalekohistorické pevnosti Akershus, který je místem čilého turistického ruchu a lze na něm nalézt kotviště turistických lodí i trajektu.Navrhovaný objekt počítá s využitím celého pozemku, čtyřpatrovou výškou a podzemním patrem. Prosklené taneční prostory jsou navrženy a situovány s cílem již z dálky nabudit v kolemjdoucích dojem tance. Dominantou objektu je multifunkční blackbox sál, upravitelný a využitelný celou škálou tanečníchvystoupení. Dále se v něm nalézá čítárna a mediotéka s tanečním zaměřením, kavárna, individuální a kolektivní zkušebny, intermediální laboratoř, posilovna a prostor pro výstavy a vernisáže.Budova bude nabízet celou škálu využití. Primárně bude sloužit k pořádání tanečních vystoupení, sekundárně pak k pořádání tanečních lekcí pro veřejnost, studiu tance (choreografie, scénografie a jiné), tréninku, používání intermediální laboratoře, pořádání plesů a galavečerů, organizování výstav a vernisáží a mnoha dalším činnostem.
This work focuses on designing a dance center in Oslo, Norway.Most importantly it contains dance theater, dance studios, reference library and coffee place.Primary use is to hold dance performances secondary then to hold dance lessons, function as a dance study and support dance groups in Oslo.
Description
Subject(s)
taneční centrum, kulturní centrum, multifunkční sál, black box, čítárna, foyer, taneční studio, taneční zkušebna, tanec, Norsko, Oslo, Dance center, Cultural center, multifunctional hall, reference library, dance studio, dance, Norway, Oslo
Citation
ISSN
ISBN