Práce s literárními texty v mateřské škole na témata Jaro a Podzim

Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na práci s literárními texty v mateřských školách. Cílem je vytvořit program pro tematické vyučování Jaro a podzim a ověřit tento program v praxi.V teoretické části jsou zahrnuty kapitoly týkající se vývojové psychologie, rozvoje předčtenářské gramotnosti a RVP PV ve spojitosti s literární výchovou.V praktické části je popsán proces vytvoření programu pro tematické vyučování Jaro a podzim a jeho následné ověření v mateřských školách. Zvolenou metodou ke sběru dat byl strukturovaný rozhovor.
The bachelor thesis is focused on using literature texts in kindergartens. The aim is to create a thematic lesson program Spring and autumn and test this program in practice.The theoretical part includes chapters related to developmental psychology, development of pre-reading literacy and RVP PV in connection with literary education.The practical part describes the process of creating the thematic lesson program Spring and autumn and and how it was reflected in the teaching of the kindergaren course. A structured interview for teachers was used as a selected method for data collection.
Description
Subject(s)
literární texty, mateřská škola, předškolní věk, program pro tematické vyučování Jaro a podzim, prožitkové činnosti, strukturovaný rozhovor, literature texts, kindergarten, preschool age, thematic lesson program Spring and autumn, experience activities, structured interview
Citation
ISSN
ISBN