Spolupráce robotů NAO

Abstract
Tématem této bakalářské práce je spolupráce dvou humanoidních robotů NAO. Tento cíl je splněn díky návrhu softwarového řešení, které umožňuje kooperaci robotů. Spolupráci robotů zajišťuje jeden řídící počítač, na němž běží vytvořený software, který komunikuje s roboty a ovládá je. Součástí řešení je také spustitelná počítačová aplikace, v níž je možné připojit se k robotům a spustit jednu ze dvou konkrétních ukázek kooperace robotů. Aplikace je vytvořena pomocí vývojových nástrojů SDK od výrobce robota. Pro vývoj byl zvolen z několika nabízených programovacích jazyků Python, pro jeho velkou podporu výrobcem robota a rozsáhlou dokumentaci. Výsledný kód lze snadno přeprogramovat pro konkrétní požadovanou spolupráci robotů.
The theme of this bachelor thesis is the cooperation of two humanoid robots NAO. This goal is accomplished through the design of a software solution that allows for robot co-operation. Robot collaboration is ensured by a single control computer running the software that communicates with the robots and controls them. The solution also includes an executable computing application in which it is possible to connect the robots and run one of two specific demonstrations of robot co-operation. The application is created using the robot producer's SDK development tools. Python was selected from several programming languages for development, because of his great support by the robot's producer and extensive documentation. The resulting code can be easily reprogrammed for the specific robot collaboration required.
Description
Subject(s)
humanoidní robot, NAO, spolupráce robotů, kooperace robotů, humanoid robot, NAO, robot collaboration, robot co-operation
Citation
ISSN
ISBN