Využití dostupných senzorů robota Nao pro detekci objektů a mapování okolí

Abstract
Náplní této práce byl vývoj komplexního programu pro mapováníokolí a navigaci, humanoidního robota NAO, k vyznačenémucíli. Ten je specifikován NAO markem a je možnost vyhýbat sepřekážkám pomocí senzorů a dále manipulovat s objekty. Programje použitelný, jako výukový prostředek pro práci s roboty NAOve vyšším programovacím jazyce. Základní úlohu lze snadnoupravit na novou vyjmutím částí kódu z programu. Vše je řešenov programovém prostředí Python za podpory implementovanéknihovny NAOqi SDK od výrobce, jenž je pro účely navigacea manipulace s předmětem ideální.
The content of this work was the development of a complexprogram for environmental mapping and navigation of the NAOhumanoid robot to the indicated target. This is specified byNAO mark and it is possible to avoid any obstacles with theuse of sensors and to manipulate objects. The program is usableas a teaching tool for working with NAO robots in higherprogramming language. The basic task can be easily adjusted tonew task by removing part of the program code. Everything issolved in a programming environment Python, with the supportof the NAOqi SDK library from the producer, which is ideal fornavigation and manipulation of the object.
Description
Subject(s)
NAO, robot, navigace, detekování, ultrazvukové senzory, NAO mark, NAO, robot, navigation, detection, ultrasonic sensors, NAO mark
Citation
ISSN
ISBN