Udržitelný rozvoj provozní dokumentace

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Bakalářská práce se soustředí na osvědčené postupy pro řízení a provoz IT služeb dle metodiky ITIL. To zahrnuje představení základních konceptů, jako je například dosažení rovnováhy v procesech provozu IT služeb a jak této rovnováhy docílit nebo dalších základních konceptů, jako je provozní zdraví, komunikace a dokumentace. Dále práce popisuje procesy a činnosti, jako jsou například Správa událostí, incidentů či problémů a další důležité aktivity potřebné pro správné fungování Provozu IT služeb. Práce se také věnuje vhodné organizační struktuře na základě metodiky ITIL a jejích procesů. Mimo to se také práce zabývá krátkou analýzou dokumentace v dané IT firmě a návrhem systému pro dlouhodobě udržitelný rozvoj provozní dokumentace a jeho následným zhodnocením.
The bachelor thesis focuses on best practices for the management and operation of IT services according to the ITIL methodology. This includes introducing basic concepts, such as achieving a balance in the processes of IT operation and how to accomplish that balance. It also describes other basic concepts such as operational health, communication and documentation. In addition, the work describes processes and activities such as Event Management, Incident Management or Problem Management, and other important activities required for the proper operation of the IT Service Operations. The thesis also deals with an appropriate organizational structure based on ITIL methodology and its processes. Furthermore it includes brief analysis of the documentation in the given IT company and a proposal for a system for long-term sustainable development of the operational documentation and its subsequent evaluation.
Description
Subject(s)
Best practices, dokumentace, ITIL, provozní dokumentace, řízení IT služeb, udržitelnost dokumentace, Best practices, documentation, ITIL, IT service management, operational documentation, sustainable documentation
Citation
ISSN
ISBN