Faktory konkurenceschopnosti u podniků v česko-polském srovnání

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Bakalářská práce se zabývá Faktory konkurenceschopnosti u podniků v česko-polském srovnání. Český podnik byl vybrán na základě autorkou absolvované řízené praxe v této společnosti. Podnik polský byl následně zvolen z důvodu dlouhodobé spolupráce s českou společností. Teoretická část se zaměřuje zejména na pojmy konkurence a konkurenceschopnost, ale také na faktory konkurenceschopnosti, které jsou hlavním tématem této práce. Za pomoci odborné literatury jsou vysvětleny i další pojmy, a to například konkurenční výhoda či konkurenční strategie. V praktické části jsou faktory konkurenceschopnosti aplikovány na již zmíněné podniky. V závěru práce jsou společnosti a tyto faktory u nich porovnány, z čehož pak vyplývá, který podnik si na trhu z hlediska konkurenceschopnosti vede lépe.
The bachelor thesis deals with competitiveness factors of two selected enterprises in the Czech-Polish comparison. The Czech company was chosen because of controlled practice in the company by the author. The Polish company was then chosen based on the long-term cooperation with the Czech company. The theoretical part gives a definition of the meaning of competition and competitiveness but also competitiveness factors which create the main topic of this thesis. With the help of expert literature, there are also explained other terms, such as competitive advantage or competitive strategy. In the practical part of this bachelor thesis the competitiveness factors are applied to the mentioned Czech and Polish enterprises. In the end, the factors and the companies are compared, and that defines which company is better in terms of competitiveness.
Description
Subject(s)
Konkurence, konkurenceschopnost, konkurenční prostředí, konkurenční výhoda, konkurenční strategie, faktory konkurenceschopnosti, Competition, competitiveness, competitive environment, competitive advantage, competitive strategy, competitiveness factors
Citation
ISSN
ISBN