Vnímání jasu rychle pulzujícího světla člověkem

Abstract
Tato diplomová práce seznamuje s anatomicko-fyziologickými a fyzikálními základy, které se týkají vnímání světla člověkem. V teoretické části práce je dále sepsána rešerše zabývající se problematikou pulzujícího světla. Cílem práce je ověřit Talbot-Plateaův zákon pro rychle pulzující světlo s velmi rychlou náběžnou hranou, které je generováno pomocí LED technologie. Výzkumným předpokladem je, že Talbot-Plateaův zákon pro takové světelné zdroje neplatí. Z hlediska souhrnných výsledků je tento výzkumný předpoklad v souladu s výsledky v obou přístupech prováděného experimentu.
This diploma thesis introduces the anatomical-physiological and physical foundations which are related to the human perception of light. A research related to the problem of pulsing light is written in the theoretical part. The aim of the thesis is to verify Talbot-Plateau law for fast pulsing light with a very fast switching time, which is generated by LED technology. The research assumption is that Talbot-Plateau law does not apply to such light sources. In term of aggregate results, this assumption is consistent witch the results in both approaches of the conducted experiment.
Description
Subject(s)
Talbot-Plateaův zákon, Broca-Sulzerův jev, CFF, pulzující světlo, jas, LED, Talbot-Plateau law, Broca-Sulzer effect, CFF, pulsing light, brightness, LED
Citation
ISSN
ISBN