Infekční rizika při práci zdravotnického záchranáře

Abstract
Zdravotnický záchranář je při výkonu svého povolání vystavován infekčním nákazám prakticky každý den. Je důležité, aby věděl, s kterými infekčními nákazami se může setkat, jak moc jsou rizikové, ale především jak riziku nákazy předcházet. Teoretická část práce je zaměřena na možné cesty přenosu infekce, jsou zde zmíněny infekce specifické pro práci zdravotnického záchranáře a ochranná opatření při práci proti těmto infekcím. Výzkumná část analyzuje výsledky získané z dotazníkového šetření. Výstupem práce je článek připravený k publikaci.
A paramedic is exposed to infectious diseases during his work daily. It is important to know with whom infectious diseases can come across, how much they are risky, but above all, how to prevent the risk of infection. The theoretical part of the thesis is focused on possible ways of dissemination of infection, there are mentioned infections specific to the work of the paramedic and protective measures in the work against these infections. The research component analyzes the results obtained from the questionnaire survey. The output of this thesis is an article prepared for publication.
Description
Subject(s)
zdravotnický záchranář, infekční nákazy, infekce související s poskytováním zdravotní péče, cesty přenosu, prevence, paramedic, infectious diseases, infection related to health care provision, way of dissemination of infection, prevention
Citation
ISSN
ISBN