REVERSE ENGINEERING OF MACHINE PART BY PARAMETRIC MANNER

Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem metodického postupu reverzního inženýrství strojní součásti obsahující parametrické povrchy. Reálný díl je digitalizován pomocí 3D optického skeneru a získaná digitální data jsou zpracovávána. Je vytvořen 3D objemový model, který je využit pro generování NC programu a výrobu nové součásti na CNC obráběcím centru. Vyrobený díl je porovnán s původním modelem a výsledky jsou diskutovány.
This thesis deals with developing a methodological process for reverse engineering of machine parts with parametric surfaces. Real part is digitized with 3D scanner and obtained digital data is processed to create 3D solid model. Solid model is utilized to generate NC program and manufacture new part in CNC machining centre. The new part is compared with the original model and results are discussed.
Description
Subject(s)
Reverzní inženýrství, ATOS II 400, Polygonální síť, Geomagic DESIGN X, Objemový model, EdgeCam, GOM Inspect, Reverse engineering, ATOS II 400, Polygonal mesh, Geomagic DESIGN X, solid model, Edgecam, GOM Inspect
Citation
ISSN
ISBN
Collections