Dopad volnočasových aktivit na neorganizovanou mládež

Title Alternative:Impact Leisure Activities on Unorganized Youth
Loading...
Thumbnail Image
Date
2014
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářská práce se zabývá nabídkou volnočasových aktivit na neorganizovanou mládež a její dopad na ně. Cílem je prokázat, že pokud neorganizovaná mládež tráví svůj čas smysluplně, volnočasové aktivity mají na ně pozitivní dopad. Bakalářskou práci tvoří dvě stěžejní oblasti. Jedná se o část teoretickou, ve které je pomocí odborných zdrojů vysvětleno základní pojmosloví (nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, volný čas, sociokulturně znevýhodněné prostředí atd.), které se v textu objevuje v celé práci. Praktická část zjišťovala pomocí dotazníku distribuovaného mezi 50 respondentů složených z uživatelů navštěvující Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zimák a mládeže z vyloučené lokality. 
 Výsledky aplikovaného průzkumu ukázaly, pozitivní dopad volnočasových aktivit na neorganizovanou mládež a také zájem o využívání služby nízkoprahového zařízení ze strany uživatelů, ale také ze strany rodičů. 
 Zjištění vyústila v konkrétní navrhovaná opatření ve smyslu zvýšení počtu nízkoprahových zařízení ve městech i do jiných oblastí, než jsou jen vyloučené a s tím spojenou integraci minoritní (romské) a majoritní (neromské) mládeže. Za největší přínos práce vzhledem k řešené problematice je možné považovat kontext faktu, že romská mládež dokáže přijímat autority a dodržovat stanovená pravidla.
Description
56 s., 8 s. příl. :obr., tab., grafy +CD ROM
Subject(s)
leisure, leisure activities, children and youth, volný čas, zájmová činnost, děti a mládež
Citation
ISSN
ISBN