Kořeny skautingu a jejich význam pro aktuální skauting v ČR

Abstract
Inspirací pro sepsání této práce se stala myšlenka skautingu, která je pro mou práci s dětmi klíčová. Diplomová práce pojednává o kořenech skautingu a jejich výchovném působení na dnešní činovníky. Cílem bylo provést analýzu hlavních programových témat Junáka s bližším zaměřením na jeho vývoj po roce 1990. Zaměřuje se také na reakci skautingu z hlediska dobových problémů a tvorbu nového výchovného programu. Práce je zakončena porovnáním cílů skautingu minulých let a současnosti.
The inspiration for writing this work became the idea of Scouting, which is for my work with children is crucial. This diploma thesis deals with the roots of scouting and its educational influence on today's children. The aim was to analyze the main program themes of Junák with a closer focus on its development after 1990. It also focuses on Scout's response to the development of the time and the creation of a new educational program. The work is completed by comparing Scout goals of past years and present.
Description
Subject(s)
Skauting, Robert Baden-Powell, Antonín Benjamin Svojsík, Wadervögel, Junák, skautský slib, Nový výchovný program, skautská stezka, časopisy, kompetence, cíle skautingu, Scouting, Robert Baden-Powell, Antonín Benjamin Svojsík, Wadervögel, Junák, Scout promise, A new educational program, Scout Trail, magazines, competence, goals of scouting
Citation
ISSN
ISBN