Prevence kriminality ve městě Česká Lípa

Title Alternative:The crime prevention in the town of Česká Lípa
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
V teoretické části této práce je vymezena základní terminologie a pojmy, které se prevence kriminality týkají. Praktická část se zabývá demografickou a bezpečnostní analýzou města Česká Lípa, zmapováním preventivních aktivit v regionu, dále sociologickým průzkumem na téma Vnímání pocitu bezpečí občanů v České Lípě. Práce dává odpověď na otázky, které kriminální problémy zatěžují občany v České Lípě nejvíce a s jakým druhem kriminality se již setkali. Pozornost je věnována i názorům sociálních pracovnic, které znají region a jsou schopny posoudit, které služby zaměřené na prevenci sociálně patologických jevů jsou dostačující, a které region postrádá.
In the theoretical part of this work there are basic terminology and conceptions which koncern prevention of crime. The practical part engages the pemographical and safety analyse of the town of Česká Lípa, chart of prevention activities in the region, sociological resarch on the subjekt of - the feeling of the safety of the citizen in Česká Lípa. This work gives answers to questions which crime probleme bother the citizen of Česká Lípa the most and which crime they have met. There are oppinions of social workers who know the region and they can judge which services involved in the prevention social - patological phenomenons are sufficient and which the region lacks.
Description
katedra: KSS; přílohy: 1 CD; rozsah: 98 s. 9 s. příloh
Subject(s)
primární, sekundární a terciární prevence, komplexní preventivní systém, programy prevence kriminality, primmary, secondar and thirdly prevention, komplex prevention system, programs of crime prevention
Citation
ISSN
ISBN