Nový most přes Vltavu v Praze

Title Alternative:New bridge across the Vltava river in Prague
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The work is a response to an architectural competition for residential bridge between Smíchov and Podolí in Prague. The theme was to evaluate the competition entries and create my own opinion of the given site. The aim was to work with already made urban concept of Smíchov and actually solve the impermeability. The footbridge solves this impermeability and activates the spaces which are hardly accessible. Part of the proposal is a solution of the Cisarska louka where I placed cultural facilities and additional facilities for the existing harbor. The project examines in detail of the structure and its relationship to the surroundings.
Práce je odpovědí na architektonickou soutěž vypsanou na obytný most v Praze mezi Smíchovem a Podolím. Tématem bylo kriticky zhodnotit soutěžní zadání a vytvořit tak vlastní názor na danou lokalitu. Cílem bylo pracovat s již zpracovaným urbanistickým konceptem Smíchova a reálně řešit neprostupnost území. Vznikla tak lávka, která tuto neprostupnost řeší a při tom aktivuje místa doposud těžko přístupná. Součástí návrhu je řešení části Císařské louky, kde bylo v rámci lávky umístěno kulturní zařízení doplňující zázemí pro stávající přístav. Projekt se detailně zabývá konstrukcí a jejího vztahu k okolí.
Description
katedra: KAR; přílohy: CD; rozsah: 51 s.
Subject(s)
bridge, suspension bridge, smichov, cisarska louka, structure, culture, harbor, vltava river, bridge deck, cable, sail roof, lávka, visutý most, smíchov, císařská louka, konstrukce, kultura, přístav, vltava, mostovka, kabel, plachtová střecha
Citation
ISSN
ISBN