Knihovna v bývalém židovském ghettu v Boskovicích

Title Alternative:Library in former Jewish ghetto in Boskovice
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Proposal for library situated into historical surroundings of former Jewish ghtetto in Boskovice. Subject of study is library building with affilated multipurpose hall and book stock. Design comes from research of local urban character and follows its surrounding with few intersecting abstracted traditional house shapes shelterd with saddle roof. Whole structure including roof is poured in concrete as well as interior. Building is divided into two main storeys, where library itself is situated in first floor and all other accompanying functions (storeroom, hall, offices and parking) are placed in ground floor.
Návrh městské knihovny do historického prostředí bývalého židovského gheta v Boskovickích. Práce se zabývá studií objektu knihovy s přidruženým víceúčelovým sálem a skladem knih. Návrh vychází ze studia lokálního charakteru městské zástavby a navazuje na své okolí abstrahovanou tradiční formou několika domů se sedlovou střechou, které se vzájemně prostupují. Celá stavba včetně střechy je provedena v pohledovém betonu a to i v interiéru. Objekt je členěn na dvě hlavní podláží, kde knihovna samotná se nachází v prvním patře a v přízemí jsou umístěny doprovodné fuknce skaldu, sálu, administrativy a parkovacích stání.
Description
katedra: KAR; rozsah: 18 s A3
Subject(s)
architecture, library, boskovice, jewish, ghetto, tradtional, form, archetypal, saddle roof, concrete, exposed concrete, skylight, massive, wall, architektura, knihovna, boskovice, židovské, ghetto, tradiční, forma, archetypální, sedlová střecha, beton, pohledový beton, světlík, masivní, stěna
Citation
ISSN
ISBN