Centrální knihovna v Helsinkách The Heart of the Metropolis - Helsinki Central Library

Title Alternative:The Heart of the Metropolis - Helsinki Central Library
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The Central Library will be a combination of personal cultivation, culture and entertainment. It will be a vibrant and functionally versatile meeting place, a house of literature in which the users are the focus. The new Central Library will be much more than a traditional library. It will be a dynamic entity comprised of the physical spaces, technology, library collections, staff, cooperation partners and clients.
Návrh centrální helsinské knihovny spojené s multifunkčním společensko - kulturním centrem ve středu města v návaznosti na významné budovy kulturních a státních institucí a rozsáhlý park. Knihovna má být živým místem pro kulturu, zábavu i vzdělání s důrazem na aktivitu návštěvníků. Má být otevřeným organismem, kde se budou prolínat různorodé činnosti a programy, tím se bude odlišovat od tradičního pojetí klasických knihoven. Projekt bude vycházet ze zadání a podmínek mezinárodní architektonické soutěže.
Description
katedra: KAR; přílohy: obrázky, výkresy, 1 CD ROM; rozsah: 54
Subject(s)
architectural projects, helsinki, library, mediatheque, finland, architektonické projekty, helsinky, knihovna, mediatéka, finsko
Citation
ISSN
ISBN