Městský soubor Na Hrádku, Jičín

Title Alternative:Revitalization of the Na Hradku site, Jicin
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Revitalization of site (4800 sq. m) that neighbours historical centre of Jicin. The location sits on a hill above small river Cidlina. The project aims to give an urban nature to the site, yet evolve its character based on the existing courtyard-like dispositions. The adjoining to the historical city is achieved mainly by forming of the new public spaces. The project consists mostly of housing and student housing supplemented by restaurant, gallery, shops and office spaces.
Přestavba lokality o 4800 m čtv. nacházející se hned vedle jádra města Jičína, na ostrohu, nad potokem Cidlinou. Projekt se snaží dodat městskou povahu vyloučené lokalitě, zároveň však rozvinout její stávající charakter uzavřených a polootevřených dvorů. Připojení místa k navazujícímu městu se snaží docílit především formováním veřejných prostranství. Obsahově převažuje bytová zástavba a studenstká kolej, doplněna je o hostinec, galerii, obchody a kancelářské prostory.
Description
katedra: KAR; rozsah: 21
Subject(s)
revitalization, historical context, urban character, genius loci, revitalizace, historický kontext, městský charakter, genius loci, ostroh
Citation
ISSN
ISBN