Helsinky South Harbour, Finsko

Title Alternative:Helsinky South Harbour, Finland
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
My task is to create a comprehensive ideas plan for the South Harbour that can be used as a basis for the future development of the area. The project must present public urban spaces for the area in consideration the area?s cityscape related and cultural-historic values as well as appearance to the sea.Central location of the South Harbour, the area?s cultural history and the passenger port are essential parts of the city identity. I tried to create from the Harbour a funcional part of the city centre, that strengthens the marine identity, create a new functional public and cycling comunications with a nice, accessed, atractive, modifiable public spaces, which function in day and night, summer or winter.
Zadáním diplomové práce je urbanisticko-architektonické řešení Helsinského přístavu, na základě podmínek mezinárodní ideové soutěže Helsinki South Harbour, která je součástí programu World Design Capital Helsinki 2012. Cílem je vytvořit komplexní řešení nejdůležitějšího nábřeží Helsinek, návrh nových kvalitních městských prostor s důrazem na vazby na okolní centrální části města, dopravní situaci a zvláště vztah země-voda. Snahou bylo vytvořit z přístavu funkční část městského centra, posílit jeho námořní identitu, vylepšit pěší a cyklistické spojení a vytvořit okolo nich příjemné a lehce přístupné pobřeží s kvalitními různorodými, atraktivními a variabilními veřejnými prostory, funkčními v různých ročních obdobích a denních dobách. Současně se snažit zachovat charakteristiku místa, brát ohled na jeho kulturní a historickou tradici a zároveň dopravní funkci.
Description
katedra: KAR; rozsah: 34 s
Subject(s)
harbour, city, tradition, people, sea, nature, public spaces, recreation, design, sport, relaxation, culture, přístav, město, tradice, lidé, moře, příroda, veřejný prostor, zábava, design, sport, relaxace, volný čas, kultura
Citation
ISSN
ISBN