Vizualizace automatů a regulárních výrazů (online podpora výuky)

Title Alternative:Finite automata and regular expressions visualisation (online support for students)
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvořit webovou aplikaci, která bude sloužit pro podporu výuky. Aplikace musí umožnit uživateli zadat konečný automat, a to buď ručně nebo ze souboru. Zadaný automat musím přehledně vykreslit. Dále musím automat minimalizovat a celý proces zobrazit krok za krokem. Nakonec musím konečný automat převést na regulární výraz a opět postup zobrazit, navíc s možností krokovat. Zobrazení algoritmů musí být dostatečné názorné, aby studenti, kteří budou aplikaci používat, lépe pochopili probíranou látku. Práce je rozdělena do dvou částí. V první se zabývám nezbytnou teorií konečných automatů, jejich reprezentací, minimalizací a převodů na regulární výraz. V druhé praktické části představuji mé řešení dané problematiky.
The aim of this diploma thesis is to create web application, which will serve to support teaching. Application must allow the user to specify a finite state machine, either manually or from a file. The specified machine must be clearly draw. The machine must be minimized and the process must be shown step by step. Finally the finite state machine must be converted to a regular expression and the procedure must again be displayed, with the additional option to step through. Views of algorithms must be sufficiently illustrative, so that the students, who will use this application, would better understand the discussed lesson. The work is divided into two parts. In the first part I deal with the necessary theory of finite automata, their representations, minimization and transfers to a regular expression. In the second part I present my solution to the issue.
Description
katedra: NTI; přílohy: 1 CD; rozsah: 66 s. (73 000 znaků)
Subject(s)
abeceda, slovo, konečný automat, minimalizace, převod na regulární výraz, alphabet, word, finite automata, minimization, transfer to a regular expression
Citation
ISSN
ISBN