Tvorba software pro sběr dat a pro automatické měření relativní vlhkosti vzduchu v závislosti na teplotě

Title Alternative:The Development of software for Data Collection and Automatic Measurement of Relative Humidity Depending on Temperature
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem práce je vytvoření počítačové aplikace pro sběr dat a automatické měření relativní vlhkosti vzduchu v závislosti na teplotě. Aplikace komunikuje s datalogery Almemo a provádí sběr naměřených dat z připojených sond a jejich následné zobrazení v grafech a ukládání. V první části je rozebrána problematika vlhkosti vzduchu, metody pro měření vlhkosti a měřící systém Almemo. Další část se zabývá samotným naprogramováním aplikace a jejích jednotlivých částí s ukázkami zdrojového kódu.
The goal of this thesis is creating computer application for collecting data and automatic measurement relative humidity of air depend on temperature. Application communicates with dataloggers Almemo a execute collection of measurement data from attached sensors and displaying this data in graph and saving to file. In first part describes problematic of air humidity, methods for measurement air humidity and measurement instruments Almemo. Next part is describing programing own application and creating their individual parts with previews of source code.
Description
katedra: RSS; rozsah: 36 s. (40 644 znaků)
Subject(s)
hydrometers, almemo, data measurement, development environment, vlhkoměry, almemo, měření dat, vývojová prostředí
Citation
ISSN
ISBN