Využití volnočasových aktivit v prevenci poruch příjmu potravy

Title Alternative:The usage of leisure activities as the prevention of eating disorder
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This bachelor´s work deals with free time and its role in eating disorders prevention. Nowadays, eating disorders count among the common and dangerous illnesses of the young generation. These illnesses have very severe course and psychical and physical consequences connected with it. I will draw your attention to the importance of this issue in this work. My work is divided into two parts. In the theoretical part,I am describing eating disorders, focussing on mental anorexia and mental bulimia and also defining free time of the young. The practical part deals with an analysis and offer of free time activities in a particular school - in octennial Grammar School in Varnsdorf. Furthermore, I am concentrating on children´s drawings analysis, being one of the options of eating disorders diagnostics. The research part is focused on survey analysis which shows ? with the help of charts and word comments - outcomes of hypothesis and research survey targets.
Bakalářská práce se zabývá volným časem a jeho pozicí v prevenci poruch příjmu potravy. Ty patří v současné době k častým a zároveň nebezpečným onemocněním mladé generace. Tato onemocnění mají velmi vážný průběh a s ním spojené psychickéa fyzické následky. Na důležitost této problematiky upozorním v rámci této práce.Má práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části se věnuji popisu poruch příjmu potravy se zaměřením na mentální anorexii a mentální bulimii a vymezení pojmu volného času mládeže.Praktická část se zabývá rozborem a nabídkou volnočasových aktivit na konkrétní škole- osmiletém gymnáziu ve Varnsdorfu. Dále se v této části práce zaměřuji na rozbor dětské kresby, jako jednou z možností diagnostiky poruch příjmu potravy.Výzkumná část je zaměřena na analýzu dotazníkového šetření, která pomocí grafůa slovních komentářů, předkládá výsledky hypotéz a cílů výzkumného šetření.
Description
katedra: KPP; přílohy: CD; rozsah: 63 s. (13.495 znaků)
Subject(s)
eating disorders, free time, free time activities, children ´s drawings, poruchy příjmu potravy, volný čas, volnočasové aktivity, dětská kresba
Citation
ISSN
ISBN