Dopravní výchova jako jedna z forem trávení volného času dětí

Title Alternative:Road safety education as a form of leisure-time activities for children
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis deals with traffic education as a form of leisure activities for children. Goal of this thesis is to find out what the realization of traffic education for children in kindergarten is. And then due to measured quantities create own program of traffic education in kindergarten.The theoretical part deals with basic concepts such as the dividing of education, child development stages, through kindergarten, as one of the institutions of the educational system to traffic education and its content and meaning in kindergarten.The practical part is focused on finding parameters of the implementation of traffic education for children in kindergarten, using questionnaires and interviews. Based on the data then create its own curriculum for traffic education in kindergarten.
Bakalářská práce se zabývá dopravní výchovou jako jednou z forem trávení volného času dětí. Cílem práce je zjistit, jaké jsou parametry realizace dopravní výchovy dětí v mateřské škole. Na základě zjištěných údajů vytvořit vlastní program dopravní výchovy v mateřské škole.Teoretická část se zabývá základními pojmy, jako je rozdělení výchovy, od stádia vývoje dítěte, přes mateřskou školu, jako jednu z institucí školního systému, až po dopravní výchovu a její obsah a význam v mateřské škole.Praktická část práce se zaměřuje na zjištění parametrů realizace dopravní výchovy pro dítě v mateřské škole, a to pomocí dotazníků a rozhovorů. Na základě zjištěných údajů se následně sestaví vlastní program pro dopravní výchovu v mateřských školách.
Description
katedra: KPP; přílohy: CD; rozsah: 88
Subject(s)
kindergarten, traffic education, traffic court, leisure time, mateřská škola, dopravní výchova, dopravní hřiště, volný čas
Citation
ISSN
ISBN