Typologie oborů výtvarného umění

Title Alternative:Typology of fine art
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis deals with the typology of visual arts disciplines. Its objective is to elaborate substances according to the relevant literature in the form of a synthetic view of multiple themes of art. Bachelor thesis offers a view of art in general and also individual fields of visual arts (architecture, painting, drawing, graphics, sculpture and applied art) with their characteristics, techniques, genres, instruments, tools and kinds in terms of typology, but also aesthetically. This work presents a clear summary information regarding the subject and also the characteristics of the basic concepts.
Bakalářská práce se zabývá typologií oborů výtvarného umění. Jejím cílem je zpracování látky dle relevantní literatury v podobě syntetického pohledu na mnohečetné téma, jakým je výtvarné umění. Bakalářská práce nabízí pohled na umění a výtvarné umění obecně a dále představuje jednotlivé obory výtvarného umění (architekturu, malířství, kresbu, grafiku, sochařství a užité umění) s jejich charakteristikami, technikami, žánry, nástroji, pomůckami a druhy, a to z hlediska typologického, ale také estetického. Práce představuje přehledný souhrn informací týkajících se tématu a též charakteristiky základních pojmů.
Description
katedra: KFL; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 91 s. + 16 s. příloh
Subject(s)
arts, visual arts, architecture, painting, drawing, graphics, sculpture, applied art, umění, výtvarné umění, architektura, malířství, kresba, grafika, sochařství, užité umění
Citation
ISSN
ISBN