Učitel v inkluzivním vzdělávání

Title Alternative:Teacher in Inclusive Education
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This dissertation called ? Teacher in Inclusive Education ? deals with success of integration and inclusion of pupils with special educational needs into mainstream education. This dissertation is mainly focused on pupils with specific disabilities of learning, behaviour and communication disorder. The research part is divided into two studies. The first research deals with the differences in phonological awareness among pupils of intact groups, pupils with physical handicaps and socially disadvantaged pupils. The second part mapped the current situation in primary schools in the attitudes of teachers towards pupils with learning and other disabilities. The results from the Czech Republic were also compared to results from schools in Šluknovský výběžek.
Diplomová práce s názvem ?Učitel v inkluzivním vzdělávání? se zabývá úspěšností integrace a inkluze žáků se speciálními vzdělávacími potřebami do hlavního vzdělávacího proudu. Tato práce je zaměřena hlavně na žáky se specifickými poruchami učení, chování a narušenou komunikační schopností. Výzkumná část je rozdělena na dva výzkumy. První výzkum se zabývá rozdíly ve fonologickém uvědomování mezi žáky intaktní skupiny, žáky se zdravotním znevýhodněním a žáky sociálně znevýhodněnými. Druhá část mapovala aktuální situaci na základních školách v přístupech učitelů k žákům se specifickými poruchami učení a k žákům s jiným handicapem. Také byly porovnávány výsledky z celé České republiky s výsledky ve školách ve Šluknovském výběžku.
Description
katedra: KPV; přílohy: CD ROM; rozsah: 80
Subject(s)
integration, inclusion, individual education plan, specific disabilities of learning and behavior, reeducation, communication disorder, logaoedic intervention, integrace, inkluze, individuální vzdělávací plán, specifické poruchy učení, chování, reedukace, narušená komunikační schopnost, logopedická intervence
Citation
ISSN
ISBN