Časopis Od Ještěda k Troskám v letech 1922 - 1924

Title Alternative:The Magazin Od Ještěda k Troskám in 1922-1924
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Sumary Purpose of bachelor thesis is to compare first two volumes of regional journal Od Ještěda k Troskám with regard to authors, topics and quality of contributions. The resulting work analyzes and then compare frequency of topics in both volumes with the support of graphs parsing quality of articles with respect to social background of authors and also focus to regional sudetten-german historical creation. For better thesis orientation was added index of contributor names and local index. Researcher has opportunity to find out about its beginings and authors of the homeland journal of area from Jested to Trosky.
Anotace Cílem bakalářské práce je komparace prvních dvou ročníků vlastivědného periodika Od Ještěda k Troskám se zřetelem k autorům, tématům a úrovni příspěvků. Výsledná práce nejprve analyzuje a poté porovnává četnost témat v obou ročnících za pomoci grafů, rozebírá kvalitu článků s ohledem na sociální postavení autorů i na to, jakou věnovali pozornost sudetoněmecké regionální historické produkci. Pro lepší orientaci je přidán jmenný rejstřík přispěvatelů a místní rejstřík. Badatel má také možnost se dozvědět o začátcích a tvůrcích vlastivědného periodika kraje od Ještěda až k Troskám.
Description
katedra: KHI; přílohy: CD; rozsah: 83 s. (94 454 znaků)
Subject(s)
homeland magazine, regional periodical, od ještěda k troskám, podještědí, českodubsko, turnovsko, regional history, vlastivědný sborník, regionální periodikum, od ještěda k troskám, podještědí, českodubsko, turnovsko, regionální historie
Citation
ISSN
ISBN