Kristiánov v Jizerských horách / stopy

Title Alternative:Kristianov in Jizera Mountains / Footprints
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The submission of the diploma project is comming out from the mapping of remains of Kristianov Colony in Jizera Mountains and hihglithing of genius loci of the extinct place. Creating of the program was a part of project. Program I made has several levels which are connected to each other. The most important are: creating of museum exposition - footprints, spiritual place, landscape, tourist facilities, etc..
Vlastní zadání vychází z mapování pozůstatků osady Kristiánov v Jizerských horách a vyzdvihnutí genia loci zaniklého místa. Součástí práce bude vytvoření koncepce rozšíření muzea skla, rekonstrukce vybraných objektů a vytvoření prostoru pro pořádání tradičních poutí, duchovních obřadů a setkání. Vytvoření programu bylo součástí zadání. Program, který jsem vytvořila má několik úrovní, které se navzájem prolínají. Těmi hlavními jsou: Vytvoření expozice (stopy Kristiánova) a duchovního prostoru, Krajinná tvorba, Zázemí pro turisty a dále také mobiliář prvků doprovázející významnější objekty v osadě. Expozice se skládá z interiérové a předevších z dominantní exteriérové části. V objektu patřícímu Muzeu skla a bižuterie se nachází výstava o osudu Kristiánova a sklářství v Jizerských horách. Hlavně venkovní prostor je to, na co je třeba upozornit ? pozůstatky osady ? genius loci, který se snažím v projektu oživit. Expozici chápu především jako odkrytí stop, které po sobě lidé, obývající osadu, zanechali.
Description
katedra: KAR;
Subject(s)
landscape architecture, landscape urbanism, architecture, landscape, history, exposition, museum, chapel, cemetery, memorial, footprints, krajinná architektura, krajinný urbanismus, architektura, krajina, historie, expozice, museum, hřbitov, kaple, památník, stopy
Citation
ISSN
ISBN