Zhodnocení portfolia balíkových služeb České pošty, s.p. a jeho využitelnosti pro klientelu zabývající se elektronickým obchodem (e-shop)

Title Alternative:Czech Post parcel service portfolio analysis and its applicability for clients operating in e-shop
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The aim of this thesis is to analyze the portfolio of parcel services in the Czech Post and its applicability for clients operating in e-shop. In the theoretical part of this thesis introduces the Czech Post from a historical perspective, along with the services offered and their descriptions. Furthermore it also describes electronic commerce and Internet marketing, with analysis of process of internet shopping and electronic shopping models. This part contains also the specific marketing strategies and online marketing mix. The practical part is based on research conducted through interviews and focuses on developing a decision tree of Czech parcel post services, which should be used to find the best service for e shops.
Cílem této diplomové práce je zhodnotit portfolio balíkových služeb České pošty, s.p. a jeho využitelnost pro e-shopy. V teoretické části je Česká pošta představena z historického hlediska spolu se službami, které nabízí a jejich popisem. Dále pak elektronický obchod a internetový marketing, kde je rozebrán zejména průběh internetového nákupu a modely elektronického nakupování. K této části se řadí i část marketingových strategií a specifický marketingový mix na internetu. Praktická část je založena na výzkumu, který probíhal formou rozhovoru a je zaměřena na vypracování rozhodovacího stromu balíkových služeb České pošty, který by měl být využit při hledání nejvýhodnější služby pro e-shopy.
Description
katedra: KMG; přílohy: 1 CD; rozsah: 80 s.
Subject(s)
parcel services, czech post, e-commerce, internet marketing, decision tree, balíkové služby, česká pošta s.p, elektronický obchod, internetový marketing, rozhodovací strom
Citation
ISSN
ISBN