Oddělené řízení variabilních a fixních nákladů v podniku

Title Alternative:Separate management of fixed and variable costs
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis analyses separate management approach to variable and fixed costs in TRW Automotive Czech s.r.o., Frýdlant operations. This company belongs to TRW Automotive holdings and is on the top of world´s quality car spare parts suppliers and it is the eighth biggest producer of car accessories in the world. Variable costs depend on the volume of output. Their height depends on the ammount of production. Fixed costs ensure conditions for effective direction and they are gradually counted with in a certain time period. In a short term horizon we can take them as stable and changeless.
Tato diplomová práce se zabývá odděleným řízením variabilních a fixních nákladů v podniku TRW Automotive Czech s.r.o., závod Frýdlant. Společnost patří do koncernu TRW Automotive, jenž se řadí mezi přední světové dodavatele kvalitních náhradních dílů a je osmým největším výrobcem autopříslušenství ve světě. Variabilní náklady jsou vynakládány v závislosti na objemu výkonů. Jejich výše je závislá na množství realizované produkce. Fixní náklady zajišťují podmínky pro činnost a jsou postupně vkládány po určité časové období. Tyto náklady se můžou z krátkodobého hlediska považovat za stálé a neměnné.
Description
katedra: KFÚ; rozsah: 75
Subject(s)
calculation, cost, financial accounting, fixed costs, management of costs, managerial accounting, profit, variable costs, finanční účetnictví, fixní náklady, kalkulace, manažerské účetnictví, náklad, řízení nákladů, variabilní náklady, zisk
Citation
ISSN
ISBN