Aplikace nákladového controllingu ve vybraném podniku

Title Alternative:The application of cost controlling in a company
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The diploma dissertation is focused on controlling analysis in the selected manufacturing complany and the characteristics of essential activities for the application of cost controlling. The diploma dissertation is divided into two parts, in the first part are shown the theoretical aspects of cost-controlling, there are also given opportunities to incorporate controlling department and position of the controller in the organizational structure.The practical part is about the characteristic of the manufacturing company and its business activities, the basicl activities for cost controlling application and analysis of controlling activities in selected manufacturing company. Forms of planning process, budgetingand their performance, calculations and reports are shown. In conclusion, the application of cost controlling is evaluated and recommendations are suggested.
Diplomová práce je zaměřena na analýzu controllingu ve vybraném výrobním podniku a na charakteristiku nezbytných základních činností pro aplikaci nákladového controllingu. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, v první části jsou zachyceny teoretické aspekty problematiky nákladů a controllingu, zároveň jsou uvedeny možnosti začlenění controllingového oddělení a pozice controllera do organizační struktury podniku. Praktickou část práce tvoří charakteristika výrobního podniku a jeho podnikatelských aktivit, základní činnosti pro aplikaci nákladového controllingu a analýza controllingových činností ve vybraném výrobním podniku. Uveden je způsob procesu plánování, rozpočtů a jejich plnění, kalkulací a reportů. V závěru práce je zhodnocena aplikace nákladového controllingu a navrhnuta doporučení.
Description
katedra: KFÚ; rozsah: 117 s. (145 936 znaků), 17 s.
Subject(s)
analysis, controller, controlling, calculation, control, costs, scheduling, reporting, budgeting, analýza, controller, controlling, kalkulace, kontrola, náklady, plánování, reporting, rozpočtování
Citation
ISSN
ISBN