Využití volného času v domově pro seniory

Title Alternative:Leisure Time of Seniors in Home for Seniors
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The bachelor's thesis deals with spending of leisure time of the clients in the house for seniors. The work is divided into two parts theoretical and practical.In the theoretical part there are defined terms of old age, aging, and the changes related to it. Author also speaks about most frequent diseases of this period. Furthermore the thesis shows opportunities of senior care and describes one house for seniors. The final part of the thesis is dedicated to leisure time and its function.The empirical part is based on the quality research. The conclusion of the research is to get a summary of offered leisure time activities and to find the level of client's satisfaction with it.
Bakalářská práce se zabývá trávením volného času klientů v konkrétním domově pro seniory. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické.V teoretické části jsou vymezeny pojmy stáří a stárnutí, dále změny, které stáří doprovázía autorka rovněž pojednává o nejčastějších nemocích v tomto období. Dále jsou v práci uvedeny možnosti péče o seniory a popis jednoho konkrétního domova pro seniory. Závěr teoretické části je věnován volnému času a jeho funkci.Empirická část je založena na kvalitativním výzkumu. Výsledkem výzkumu je získat přehled o nabízených volnočasových aktivitách a zjistit míru spokojenosti klientů domova pro seniory s nabídkou volnočasových aktivit.
Description
katedra: KPP; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 106 s. (142 433 znaků)
Subject(s)
old age, senior, house for the seniors, leisure time, leisure time activates, quality research, stáří, senior, domov pro seniory, volný čas, volnočasové aktivity, kvalitativní výzkum
Citation
ISSN
ISBN