Volnočasové aktivity dětí

Title Alternative:Children's Leisure Time Activities
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Te bachelor thesis deals with leisure-time activities of children. The thesis is for better clarity divided into two parts ? theoretical and empirical. The theoretical part is devoted to general information about leisure time, factors influencing leisure-time of children, forms and institutions of voluntary education and last, but not least, the development of individual?s personality during adolescence. The results of quantitative research are presented in the empirical part. The research was conducted using form of questionnaire and presents, how primary school pupils exploit the offer of leisure-time activities in their schools and what is the quantity of these activities. The questioned group comprised 7th grade pupils of variously oriented primary schools in Liberec.
Tématem této bakalářské práce jsou volnočasové aktivity dětí. Pro přehlednost je práce rozdělena na dvě části ? teoretickou a empirickou. Teoretická část je věnována všeobecným informacím o volném čase, o činitelích, ovlivňujících volný čas dětí, o formách a zařízeních zájmového vzdělávání a v neposlední řadě o osobnostním vývoji jedinců v období puberty. V empirické části je možné nahlédnout do výsledků kvantitativního výzkumu, který byl proveden pomocí dotazníku a sděluje, jak využívají nabídku zájmových aktivit žáci 2. stupně ve svých základních školách a jaká je četnost poskytované nabídky těchto škol. Konkrétně se jedná o žáky sedmých tříd základních škol s různým zaměřením v Liberci.
Description
katedra: KSS; rozsah: 58
Subject(s)
leisure time, leisure-time activities, interests, voluntary education, factors of education, family, pupils, contemporaries, personality development, middle school age, primary school, specific orientation, volný čas, volnočasové aktivity, zájmy, zájmové vzdělávání, činitelé výchovy, rodina, žáci, vrstevníci, osobnostní vývoj, střední školní věk, základní škola, specifické zaměření
Citation
ISSN
ISBN