Patologické hráčství

Title Alternative:Gambling
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This bachelor thesis deals with socially significant problem of pathological gambling, which became a psychiatric diagnosis titled F 63.0, its causes, social impacts and adverse effects with high social dangerousness.The work is divided into two parts ? theoretical and practical. The theoretical part contains characteristics of the pathological gambling according to the professional literature.In the practical part we can find a research done by means of a questionnaire and results of using statistical and mathematical methods to assess the impacts of the pathological gambling.The research was carried out in the area of city Liberec.
Uvedená bakalářská práce se zabývá společensky závažným problémem patologického hráčství, který se stal psychiatrickou diagnózou s názvem F 63.0, jeho příčinami, sociálními důsledky, nežádoucími jevy s vysokou společenskou nebezpečností.Práce je rozdělena do dvou částí na teoretickou a praktickou. V teoretické části je uvedena charakteristika patologického hráčství dle poznatků z odborné literatury.V praktické části je zpracován výzkum formou dotazníku a pomocí statistických a matematických metod jsou zjišťovány sociální dopady z patologického hráčství.Výzkum probíhal na území města Liberec.
Description
katedra: KSS; přílohy: CD; rozsah: 87 s. (98433 znaků)
Subject(s)
pathological gambling, gambling, gamble, addiction, social consequences, legislation, healing, relapse, prevention, patologické hráčství, gambling, hazardní hra, závislost, sociální důsledky, legislativa, uzdravování, recidiva, prevence
Citation
ISSN
ISBN