Realizace mediální výchovy na 2. stupni ZŠ se zaměřením na občanskou výchovu a anglický jazyk

Title Alternative:Media education at 2nd grade of Elementary School with a view to Civics and English language
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis deals with a new field in education and one of the cross-cutting issues, which is a media education. The thesis is divided into two main parts. In the theoretical part, the basic theories, concepts and terms such as media education are explained, its development, included in general educational programs and the expected objectives, which should meet. Also ways of implementation of media education are compared in the Czech educational system to foreign countries - with a focus on English-speaking countries. The practical part deals with the implementation of the research on media education in secondary schools and compares the implementation of media education in general educational programs.
Diplomová práce se zabývá novým oborem ve vzdělávání a jedním z průřezových témat, kterým je mediální výchova. Diplomová práce je rozdělena do dvou základních částí. V teoretické části je vysvětlena základní teorie, koncepty a pojmy jako je mediální výchova, její vývoj, zařazení do Rámcových vzdělávacích programů a očekávané cíle, jaké by měla splňovat. Porovnány jsou rovněž způsoby realizace mediální výchovy v českém vzdělávacím systému se zahraničím - se zaměřením na anglicky mluvící země. Praktická část se zabývá výzkumem realizace mediální výchovy na druhém stupni základních škol a komparací realizace mediální výchovy v Rámcových vzdělávacích programech.
Description
katedra: KPP; přílohy: CD ROM; rozsah: 121
Subject(s)
media education, media literacy, civics, theory of masmedia, education, mass communication, mediální výchova, mediální gramotnost, občanská výchova, teorie médií, vzdělávání, masová komunikace
Citation
ISSN
ISBN