Rozměr sociálního podnikání v Evropské unii

Title Alternative:Social business dimension in European Union
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This graduation theses is focused on the social business problems in the European Union and in the Czech Republic also. By its tendencies is get general idea about social business and its importace for our society. There are described some of the good practices from Czech Republic and also from other European Countries in this project. You will get to know about an european framework of funds and grands and how to apply for them through offers and suggestions. In a following part are mentioned the barriers that hold back an assertion of social business. Also you will find an useful information about how to implement your business. Finally, there are represented future expectations and work to be done to flourish social business and developement with the help of each country, including Czech Republic.
Diplomová práce je zaměřena na problematiku sociálního podnikání v Evropské unii a také v České republice. Jejím cílem je získat ucelenou představu o sociálním podnikání a jeho významu pro naši společnost. V projektu jsou popsány některé příklady dobré praxe z České republiky, ale i evropských zemí. Je zde popsán systém evropských fondů a dotací, o které je možné prostřednictvím nabídek a návrhů žádat. V další části jsou uvedeny překážky, které brání v prosazování sociálního podnikání a jaké nástroje jsou potřebné k jeho realizaci. V závěru jsou popsány vyhlídky do budoucna a co vše je ještě potřeba učinit, aby se sociální podnikání skutečně podpořilo a mohlo se rozvíjet za podpory jednotlivých států, ale i naší.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 68 s., 38 s. obr. příloh.
Subject(s)
good practice, european union, european funds, handicapped citizen, community, legislation, human rights, human capital, mentoring, unemployment, non-profit association, civil association, not-for-profit organization, social objectives, social economy, social capital, social enterprise, social business, social-work, social services, social exclusion, social inclusion, solidarity, cohesion, labour market, environment, dobrá praxe, evropská unie, evropské fondy, handicapovaný občan, komunita, legislativa, lidská práva, lidský kapitál, mentoring, nezaměstnanost, nezisková organizace, občanské sdružení, obecně prospěšná společnost, sociální cíle, sociální ekonomika, sociální kapitál, sociální podnik, sociální podnikání, sociální práce, sociální služby, sociální vyloučení, sociální začleňování, solidarita, soudržnost, trh práce, životní prostředí
Citation
ISSN
ISBN